Letní festivaly

Víte, kde leží Vizovice? Je to menší vesnice poblíž Zlína a několikrát do roka se areál likérky změní v jedno velké centrum hudebního festivalu. Během prázdnin je jich tam vícero, ale každý z nich je pro vesnici jak přítěží, tak i ziskem.

Master of Rock je jednou z největších hudebních metalových akcí v České republice. Festival začíná ve čtvrtek po poledni a končí v neděli po půlnoci čili až v pondělí. Každý den má svého headlinera čili hlavního hosta večera, ale ani ostatní kapely nejsou žádné podřadné kapely. K vidění jsou dvě pódia a na obou je vidět vždy to nejkvalitnější, co metalová hudba v současnosti nabízí. Festival mívá široké zázemí jak s jídlem a pitím, tak i se zábavou, takže si můžete skočit z jeřábu bungee jumping nebo se nechat potetovat.

koncert

Během festivalových dní se počet obyvatel vesnice několika násobně zvýší. Návštěvníci festivalu mohou bydlet jak v kempu, tak přijíždí auty na louky okolo Vizovic, které jsou už ale majitelem louky připravené. Sečení trávy Zlín je základ, ale nejen posečená louka, na mnohých loukách už při okraji stojí toitoi mobilní záchodky. Ale nejen louky jsou přichystané. Přijeďte na čtyři dny, kdy spíte buď v autě, nebo si postavíte stan, ale není to kemp, takže žádné zázemí s tekoucí vodou. Ale na to myslí obyvatelé vesnice, a tak mnozí přistavěli koupelny a za poplatek vás nechají osprchovat a někdy vám i uvaří kafe.

koncert

Zažít festival ve Vizovicích, to se přemístíte do jiného světa, kde jsou všichni na stejné vlně jako vy. Poslouchají stejnou hudbu, chtějí se bavit a chtějí si to užít. Obyvatelé vesnice se s hlukem a zvýšeným pohybem lidí naučili žít a ví, že festival pomáhá jejich jinak nenápadné vesničce ke slušným ziskům. A komu se to nelíbí, ten pravděpodobně v době festivalu jezdí někam daleko na dovolenou. Pokud jste zatím nebyli nikdy na vícedenním festivalu, Vizovice vám může vřele doporučit.

© 2024 Eosbn All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.